Heeft u vragen?
072 - 785 8085
06 - 4328 9695​
mail@dirlex.nl

The Eagle Eye

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom mijn kantoor Dirlex heet. In deze blog leg ik je uit waarom een adelaar het logo is geworden.

De meeste mensen hebben het kunnen raden en de titel van deze blog verraadt ook al een hoop: de adelaar heeft overzicht en een scherpe blik. Twee kernkwaliteiten die iedere advocaat ook hoort te hebben.

Maar zoals ik in mijn vorige blog al vertelde: ook het logo heeft meerdere betekenissen. Als je goed naar het logo kijkt, dan zie je iets terug van een opengeslagen boek. Op de afbeelding hieronder zie je één van mijn eerste concepten. Hierop heeft het logo nog meer weg van een boek en minder van een adelaar. Want advocatenwerk is uiteindelijk ook veel lezen en studeren. Wetboeken, juridische literatuur, jurisprudentie en ga zo maar door. Er wordt gestudeerd om het antwoord te vinden op de vele moeilijke vragen die we krijgen.

De adelaar was altijd al mijn lievelingsdier. Hij is majestueus en machtig en staat voor grote vrijheid. Dat is ook iets wat ik met dit kantoor wil uitstralen. Ik kan met een laptop in de hand gaan en staan waar ik wil. Ik kan bij mensen op de zaak of thuis afspreken en kan later beginnen en langer doorwerken of juist net andersom. De adelaar staat symbool voor die vrijheid en flexibiliteit. Veel landen hebben de adelaar niet voor niets als embleem; het is een prachtige vogel. En last but not least: de betekenis van mijn vaders naam is “de adelaar”.

Als je nog vragen, opmerkingen of tips hebt naar aanleiding van deze blog, stuur me dan gerust een mailtje (mail@dirlex.nl). Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Deze blog delen met anderen mag natuurlijk ook.

 

Hartelijke groet,

Kemal Dirlik

 

 

Deel op social media

Loading