Heeft u vragen?
072 - 785 8085
06 - 4328 9695​
mail@dirlex.nl

Klein hoekje, grote gevolgen

Dirlex biedt juridische rechtshulp op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en het vastgoed. In deze blog geef ik informatie over het aansprakelijkheidsrecht en dan in het bijzonder de aansprakelijkheid als gevolg van een ongeval.

Stel, je stopt netjes voor het rode stoplicht en je bestuurder achter heeft het rode stoplicht niet op tijd opgemerkt. Hij hoeft niet eens hard gereden te hebben en toch kun je er een ernstige whiplash aan overhouden. De gevolgen kunnen groot zijn. Naast het regelmatig bezoeken van artsen, kun je je werk niet meer doen en heb je constant pijn.

Of je bent aan het werk op de bouwplaats en een collega laat een grote plank per ongeluk op je hoofd vallen waardoor je voor langere tijd niet meer kunt werken. Je was als zzp’er in onderaanneming aan het werk daar en geen werk betekent geen loon. Wat nu? Wie betaalt de ziekenhuiskosten en wie zorgt er voor dat de medische kosten die niet door je ziektenkostenverzekeraar worden vergoed, toch worden betaald?

Een ongeluk, in het verkeer, op de werkplek, tijdens het sporten of waar dan ook, zit vaak in een klein hoekje. In een fractie van een seconde verandert je leven en ga je een moeizame periode met veel pijn en letsel tegemoet. Er komt dan veel op je af. Daarom is het in deze zaken extra belangrijk om er vroeg bij te zijn zodat het bewijs niet verloren gaat en zo snel mogelijk de aansprakelijkheid wordt vastgesteld voordat er over schadevergoeding wordt gepraat. De schade is namelijk niet zo eenvoudig te begroten en vaak duurt het een aantal jaren voordat er een medische eindtoestand is bereikt en enigszins een inschatting van de schade kan worden gemaakt.

Als je je schade wilt melden bij je advocaat, hou er dan rekening mee dat de volgende onderwerpen aan bod komen tijdens het gesprek met je advocaat:

  • Vaststellen aansprakelijkheid; verzamelen bewijs omtrent toedracht ongeval.
  • Vaststellen en bewijzen materiele schade
  • medische kosten
  • verlies arbeidsvermogen/verdienvermogen of zelfredzaamheid
  • huishoudelijke hulp
  • Vaststellen en aantonen immateriële schade (smartengeld)

Als je een ongeval met letsel tot gevolg hebt gehad of bijvoorbeeld een ongeluk met alleen materiele schade (bijvoorbeeld blikschade), dan ben je bij Dirlex aan het juiste adres. Een eerste gesprek om te inventariseren of de aansprakelijkheid vastgesteld/bewezen kan worden en wat je mogelijkheden zijn, is altijd gratis. Bijna al je kosten kunnen veelal op de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij worden verhaald. Schroom niet om mij te bellen of te mailen voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek (06-4328 9695 / mail@dirlex.nl).

Hartelijke groet,

Kemal Dirlik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op social media

Loading