Heeft u vragen?
072 - 785 8085
06 - 4328 9695​
mail@dirlex.nl

De wet van Dirlex

Als je vertelt dat je een advocatenkantoor opent, is de eerste vraag: wat wordt de naam van je kantoor? Vroeger vroeg men dat niet omdat de aloude traditie van een advocatenkantoor is om te worden vernoemd naar de oprichter(s). Maar we leven in moderne tijden en het gebruiken van je eigen naam is niet meer zo vanzelfsprekend en dat weet men, dus… wat wordt je naam?

Ik heb gezocht naar een naam die een brug slaat tussen traditie en vernieuwing. Het is Dirlex geworden. Eigenlijk een woordgrap; mijn achternaam is Dirlik en Lex is latijn voor ‘wet’,  dus is het de wet van Dirlik wat hier op kantoor geldt!

Dirlex streeft er naar om een jong en modern kantoor te zijn. Veel gaat digitaal, dossiers zitten in een beveiligde cloud en ik ben geen advocaat die alleen maar op kantoor klanten ontvangt, maar ik kom ook gezellig in je bedrijf of bij je thuis op de koffie. Daarnaast zijn er weinig advocaten die traditioneel advocatenwerk doen en zich daarnaast als interim-advocaat verhuren. Ook de communicatie is modern: to the point en niet te wollig. Het enige oude aan Dirlex is het woordje ‘lex’; afkomstig uit een dode taal. In dit alles zit dus het vernieuwende.

Maar ik ben ook advocaat, een aloude ambacht geworteld in eeuwenoude tradities waar we er niet voor schuwen om je met Latijnse woorden om de oren te slingeren. Bovendien vind ik het heerlijk om het traditionele ‘advocatenwerk’ te doen: procederen! Daarnaast ben ik Assyrisch van afkomst; een van de oudste beschavingen ter wereld.

Zie hier: de brug tussen traditie en vernieuwing!

Zoals je wel kunt lezen, ben ik dol op symboliek en vind ik het leuk om een naam of logo te bedenken waar meer achter zit dan alleen het voor de hand liggende. Hetzelfde heb ik gedaan voor mijn logo. Benieuwd wat dit logo betekent? Lees de volgende keer weer mee!

Hartelijke groet,
Kemal Dirlik

 

Deel op social media

Loading