Heeft u vragen?
072 - 785 8085
06 - 4328 9695​
mail@dirlex.nl

CORONA HELPDESK

Premier Rutte heeft in zijn persbericht van 21 april jl. laten weten dat de meeste coronamaatregelen worden verlengd. Alleen voor kinderen en jongeren komt er wat meer ruimte. De verlening duurt in principe tot 20 mei a.s. In een persverklaring op 29 april jl. heeft premier Rutte echter al weer laten weten dat er kans is op “stille” besmetting nu het weer drukker op straat begint te worden. Dit kan leiden tot nieuwe besmettingen die zich pas na twee of drie weken openbaren. Als daardoor de kans op toename van besmettingen weer groter wordt, zullen de strenge maatregelen waarschijnlijk na 20 mei a.s. ook niet verder versoepeld worden. Kortom: de economie zal nog wel even met zand in de raderen draaien.

Dirlex had al een ondernemershelpdesk; dit wordt vanaf nu ook een coronahelpdesk. Als u juridische vragen heeft die verband houden met corona, dan kunt u mij gratis bellen of mailen of uw vraag via het contactformulier stellen. Ik kom dan zo snel mogelijk bij u op de zaak terug. Op die manier draag ik graag mijn steentje bij aan het ondersteunen van met name ondernemers die het moeilijk hebben en zich geen advieskosten kunnen veroorloven op dit moment. Met name als hun vraag juist gaat over betalingsverplichtingen die zij niet kunnen nakomen of geld dat zij maar niet krijgen.

Hieronder nog even een overzicht van steunpakketten van de overheid waar u mogelijk uw voordeel mee kan doen.

  • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De NOW is bedoeld om werkgevers tegemoet te komen die te maken hebben met omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. Deze regeling treedt in de plaats van de regeling voor werktijdverkorting.
  • Tegemoetkoming Schade COVID-19 (TOGS). Deze tegemoetkoming is bedoeld voor de sectoren die het meest zijn geraakt door overheidsmaatregelen (bv. horeca- en reisbranche). De ondernemers uit deze sectoren krijgen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000.
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling voor eenmanszaken en zzp’ers bestaat uit twee delen: een tijdelijke inkomensondersteuning van maximaal drie maanden en een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen.

Daarnaast kunt u ook makkelijker en onder gunstige voorwaarden lenen bij uw bank en kunt u makkelijker uitstel van enkele belastingverplichtingen aanvragen om iets meer liquiditeit vast te houden in deze periode. Zie deze link voor extra informatie over (aanvullende) steunpakketten.

Als ondernemers onder elkaar is het goed om solidair te zijn. Geef wat meer tijd voor betalen als schuldeiser en probeer als schuldenaar met behulp van bovenstaande maatregelen wat financiële ruimte te creëren om schuldeisers wel te betalen – zo nodig in termijnen.

Als u ondanks deze steunpakketten en ondanks een goed gesprek met de handelspartner geen weg ziet uit uw liquiditeitsproblemen, schroom dan niet om mij te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen.

Hartelijke groet!

Dirlex


Deel op social media

Loading